“DVIJE SU STVARI BESKONACNE – SVEMIR I LJUDSKA GLUPOST. ZA SVEMIR NISAM SIGURAN” A.E.

Da je ovaj Einsteinov citat 100% tacan, pokazuje i njegov "genijalni" postulat kojim uspostavlja apsolutnu konstantnost brzine svjetlosti, odnosno promjenjivost ili relativnost velicina iz kojih se izracunava brzina svjetlosti tj, duzine i vremena!? Za sve one koji hoce da razmisle o ovom Einsteinovom postulatu, ovo je najbolji primjer da sami saznaju o kakvoj gluposti se ovdje radi. U fizici postoje temeljne i izvedene velicine i tako su temeljne velicine DUZINA i VRIJEME a BRZINA (TIME I BRZINA SVJETLOSTI) je izvedena velicina, sto znaci da ove dvije temeljne velicine d-duzina i t-vrijeme moraju biti KONSTANTNE DA BI UOPSTE MOGLI DA IZRACUNAMO BRZINU SVJETLOSTI; c = d / t. Sta je Einstein uradio? On uz pomoc ovih temeljnih, KONSTANTNIH velicina d i t izracunava brzinu svjetlosti a zatim uzpostavlja njenu absolutnu konstantnost i relativnost velicina d i t BEZ CIJE KONSTANTNOSTI JE NEMOGUCE IZRACUNATI BRZINU SVJETLOSTI!!!??? Dalje to znaci, da uvodjenjem relativnosti vremena i prostora Einstein ukida i cak zabranjuje mogucnost da se uopste moze izracunati brzina svjetlosti! I STA DALJE JOS RECI OSIM "ZIVJELA (EINSTEINOVA) LJUDSKA GLUPOST".

3 komentara

 1. Ovo ti je jedno od važnijih zapažanja vezanih za Einstein-ovu STR, koje treba još opširnije obraditi.
  Čudi me da ne koristiš moja zapažanja o “konstanti c” (kao aritmetičkoj sredini relativnih brzina (c+v) i (c-v))u Ajnštajnovim i Lorentz-ovim formulama.
  https://sites.google.com/site/specijalnateorijarelativnosti/ .
  Također, treba obraditi i ukazati na Ajnštajnovu površnost i u drugim (polaznim) sadržajima STR.

 2. Mogli bi više sarađivati i više zajednički istupati u razotkrivanju Ajnštajnovih istina i zabluda u STR.
  Jedno od pitanja je i odnos između stvarnog (objektivne istine) i mogućeg (moguće istine). Ajnštajn često poistovjećuje moguću istinu kao stvarnost (tamo nekom “posmatraču”).

 3. Danas sam po prvi put na Web-u koristio izraz “go.no-čovjek” (ako misliš da nije prikladan za tvoj blog – pobriši ovaj komentar):
  Svi fizičari koji koriste izraz “prostor-vrijeme” zaslužuju naziv “čovjek-go.no” , jer koliko god nema prostora bez vremena ( i obratno) nema ni go.neta bez čovjeka (i obratno).
  Ti isti ljudi (go.no-čovjek) treba po tom istom obrascu i logici da koriste izraz “materija-promjena”, jer nema promjene bez materije (i obratno), “materija-vrijeme” (jer nema vremena bez promjene i bez materije), itd.

Komentariši